ГоловнаРеєстраціяВхід Електронна бібліотека ЛПК Пт, 26.04.2024, 04:24
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2015 » Лютий » 6 » Використання клауд-технологій
15:59
Використання клауд-технологій

Використання хмарних сервісів на даний час є дуже актуальним. Хмарами називають великі групи віддалених серверів, які дають змогу централізованого управління даними і он-лайн-доступу до комп‘ютерних серверів та ресурсів. Це так звані “клауд-технології” (від англійського cloud – хмара).
Останнім часом операційні системи на основі внутрішніх жорстких дисків (Windows чи Mac OS) поступово відходять у минуле, особливо – у планшетах та ноутбуках, поступаючись місцем клауд-технологіям.

Це – так звані хромбуки. На вигляд вони – цілком як звичайні ноутбуки, проте не намагайтесь знайти тут Windows: тут працює зовсім інша операційна система, хоч і в схожий спосіб. Вона відрізняється тим, що в її основі – клауд-технології, Інтернет. Вона має лише невеличкий резерв внутрішньої пам’яті для тимчасового зберігання файлів, коли ми від‘єднані від сервера, але майже все відбувається в браузері, коли ми підключені до мережі. Цей вид пристроїв – наслідок зміни трендів, що її ми всі відчули в останні роки. Ще кілька років тому наші комп‘ютери були наповнені розмаїтими програмами – для кожного типу діяльності: написання текстів, роботи із зображеннями тощо. Тепер дедалі частіше ми користуємось операційною системою та Інтернетом за допомогою веб-браузера. Таким чином ми отримуємо доступ до цілого ряду послуг, які завантажуються з мережі в режимі реального часу.
Які переваги і недоліки цієї технології?
Почнемо з недоліків: по-перше, нам потрібно змінити підхід до роботи, адже ми не можемо більше завантажувати наші старі програми, наприклад, ті, що є сумісними з Windows чи Mac OS, адже це – цілком інша операційна система. Перевага полягає в тому, що у вас є пристрій порівняно дешевий, дуже простий і без потужної внутрішньої пам‘яті. Це дозволяє вам робити безліч речей – практично все з-поміж того, що їх зазвичай робить середній користувач. Завдання майбутнього полягає в тому, щоб постійно залишатись підключеними, де б ми не перебували. Ці технології набули значного поширення, хоч і дещо нерівномірного, у цілій Європі. Крім того, щораз то більш поширеними ставатимуть громадські місця безкоштовного доступу до клауд-технологій.
Таким чином, із серверами, розташованими у “хмарах”, ваш персональний комп‘ютер цілий час залишатиметься підключеним.

Якщо ви користуєтесь паролем доступу до клауд-сервера, звісно, існує ризик того, що комп‘ютерні пірати можуть зламати вашу систему. Перевага полягає в тому, що ваші дані не є фізично присутніми на комп‘ютері: якщо, наприклад, ви загубите планшет, або жорсткий диск комп‘ютера зламається, ви можете розпочати роботу негайно на іншому комп‘ютері.

За матеріалами сайту http://ua.euronews.com/programs/

Категорія: технології | Переглядів: 780 | Додав: TetianaChKa | Теги: хмарні технології, хромбуки
Всього коментарів: 0
avatar
 
 
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Категорії розділу
новини [24]
навчання [13]
технології [8]
професійна майстерність [22]
конкурси, проекти [5]

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт МОН
Сайт МОН

Сайт НУШ
Сайт НУШ

Навчання для мене
Навчання для мене

Освіторія
Освіторія

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 

Електронна бібліотека Луцького педагогічного коледжу © 2014 - 2024