ГоловнаРеєстраціяВхід Електронна бібліотека ЛПК Пт, 29.03.2024, 17:21
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2019 » Листопад » 14 » Розроблено інтерактивну книжку-урок толерантності для дітей
14:02
Розроблено інтерактивну книжку-урок толерантності для дітей

Для малюків та дорослих видали інтерактивну книжку «Який Такий», яка яскраво та зрозуміло пояснює про інклюзію та толерантність. Фактично, книжка — готовий урок, який можна провести у будь-якій школі. Усі тексти озвучені, є тестові завдання, пазл і дуже душевні малюнки.

Для того, щоб будувати дружні відносити, неважливо який або яка ти, важливе лише бажання дружити, — кажуть автори.

Ілюстрації  з іінтерактивної книжки "Який такий"

«Тема інклюзіі та толерантності — важлива. І найкраще починати говорити про неї з дітьми якомога раніше. Доки в них не поселилися дорослі упередження. А ще інклюзія — то не лише про пандуси, шрифт Брайля чи спеціальні навчальні програми. То про вміння будувати дружні відносини, засновані на взаємоповазі.

Аня Косарєва
MakerSpace Lviv

Тому я дуже хотіла, за допомогою цієї книжки, показати дітям, що кожен з нас у чомусь унікальний, і це — добре. І якщо уважно придивитися до будь-якої людини, можна побачити її або його привабливі сторони та знайти собі друга», — зазначає одна з творців видання Анна Косарєва.

«Мені дуже важливо, щоб моя дитина росла в свідомому адекватному середовищі. Думаю, що наразі, теми інклюзії, сексуальної освіти, хоч і обговорюються, але трактуються досить обмежено і однобоко. Впевнена, що якщо говорити з дітьми про всі ці речі з дитинства і дискутувати, то навколо нас все стане хоч трошечки краще» — каже ілюстратор книги Надія Кушнір.

Надія Кушнір,
Ілюстратор дитячих книжок, дизайнер

Це електронне видання про цінність кожної людини. Його створили, щоб розширити межі поняття «норма».

Юля Аронова
Співавтор текстів

«Норма — це взагалі дуже відносне поняття, і нове покоління, на відміну від нас, має можливість дивитися на світ ширше, без стереотипів і шор.

Наше суспільство стає все різноманітнішим. Ми все частіше бачимо людей з інвалідністю на вулицях і різних закладах. Школи — не виняток. І у дорослих, і у дітей тим більше, виникає маса запитань щодо такої суспільної трансформації» — розповідає співавтор текстів Юля Аронова.

«А відповідей — катма, бо досвіду таких розмов і пояснень немає, якісної україномовної літератури й медіапродукції дуже-дуже мало. Бо ми ж тільки починаємо цей шлях.

Ось тому книги такого плану необхідні, бо вони правильно пояснюють і інформують: інакшість — це не вада, не дефект, це те, що відрізняє, і те, що нерідко може викликати захоплення», — Юля Аронова.

«Який Такий» є у вільному доступі на mozaWeb. Сприяли створенню та виходу книги громадська організація «МЕЙКЕРСПЕЙС ЛЬВІВ» та команда EdPro!

за матеріалами: https://osvitoria.media

Категорія: професійна майстерність | Переглядів: 768 | Додав: TetianaChKa | Теги: інерактивний посіббник, інклюзія, який такий
Всього коментарів: 0
avatar
 
 
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Категорії розділу
новини [24]
навчання [13]
технології [8]
професійна майстерність [22]
конкурси, проекти [5]

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт МОН
Сайт МОН

Сайт НУШ
Сайт НУШ

Навчання для мене
Навчання для мене

Освіторія
Освіторія

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 

Електронна бібліотека Луцького педагогічного коледжу © 2014 - 2024