ГоловнаРеєстраціяВхід Електронна бібліотека ЛПК Чт, 28.03.2024, 19:06
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2015 » Квітень » 8 » МОН запрошує волонтерів до участі в літніх мовних таборах
00:32
МОН запрошує волонтерів до участі в літніх мовних таборах

Міністерство освіти і науки ініціює проведення загальнонаціонального проекту літніх мовних таборів, метою якого є підвищення рівня володіння англійською мовою школярами, інтересу дітей, введення моди на вивчення іноземних мов в Україні та привернення уваги суспільства до цієї теми.

В рамках проекту пропонується трансформувати оздоровчі табори, в яких учні знаходяться після закінчення навчального року, в літні школи вивчення англійської мови.

Передбачається, що протягом червня на базі загальноосвітніх навчальних закладів буде проведено дво- або тритижневі літні школи. У таборах діти зможуть спілкуватися іноземними мовами і застосовувати їх у різних формах діяльності.

Проект ґрунтується на волонтерських засадах. Саме тому важливим є залучення якомога більшої кількості волонтерів, які змогли б долучитися до викладання в школах.

Міністерство освіти і науки шукає бажаючих приєднатися до цієї соціальної ініціативи. Потрібні волонтери, які володіють англійською мовою і зможуть присвятити від двох до трьох тижнів свого часу школі.

Волонтерами можуть стати як громадяни України, так і іноземці. Це можуть бути носії мови, які будуть перебувати в Україні в червні, вчителі шкіл, викладачі вищих навчальних закладів, недавні випускники вищих навчальних закладів, студенти, люди різного віку та професій, які володіють англійською мовою.

З метою реалізації проекту МОН співпрацює з місцевими органами влади, волонтерськими організаціями та інститутами підвищення кваліфікації педагогічних працівників. Навчально-методична література та рекомендації були надані міжнародними партнерами.

Волонтерам, які хочуть приєднатися до ініціативи, необхідно зв'язатися з управлінням освіти або інститутом підвищення кваліфікації певного регіону і повідомити про своє бажання брати участь у проекті. Всі контакти розміщені на сайті МОН за таким посиланням >>>. Також необхідно узгодити з обраної школою початок волонтерської діяльності та визначити термін перебування (до 3-х тижнів).

Ознайомитися з навчально-методичними матеріалами можна за таким посиланням >>>.

Оскільки проект не передбачає державного фінансування, очікується, що волонтер самостійно організовує свій приїзд в школу (в разі, якщо це буде інше місто, ніж місто проживання волонтера). Питання поселення може бути вирішене спільно зі школою та управлінням освіти в кожній конкретній області.

Також Міністерством освіти спільно з міжнародними партнерами складено графік проведення основних заходів >>>.

"Шановні волонтери! Ми розуміємо, що проект є дуже амбітним і масштабним. Приєднуючись до нього, Ви підтримуєте українських школярів і своїми руками будуєте майбутнє України! Нам важливий / важлива кожен волонтер, і ми готові працювати, щоб якомога більше шкіл змогли отримати свій літній мовний табір. Ми будемо інформувати громадськість про діяльність всіх без винятку волонтерів та партнерські організації, які допоможуть зробити проект Літньої школи англійської мови успішним ", - зазначив міністр освіти і науки Сергій Квіт, звертаючись до бажаючих взяти участь у реалізації проекту.

У разі виникнення будь-яких запитань щодо того, як приєднатися до проекту або як зв'язатися з бажаними школами, звертайтеся до МОН електронною поштою languagecampsua@gmail.com.

За матеріалами сайту http://ru.osvita.ua/

Категорія: новини | Переглядів: 795 | Додав: TetianaChKa | Теги: мон, літні мовні табори
Всього коментарів: 0
avatar
 
 
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Категорії розділу
новини [24]
навчання [13]
технології [8]
професійна майстерність [22]
конкурси, проекти [5]

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт МОН
Сайт МОН

Сайт НУШ
Сайт НУШ

Навчання для мене
Навчання для мене

Освіторія
Освіторія

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 

Електронна бібліотека Луцького педагогічного коледжу © 2014 - 2024