ГоловнаРеєстраціяВхід Електронна бібліотека ЛПК Сб, 27.04.2024, 00:20
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2021 » Квітень » 5 » Ідеї використання стікерів для навчання
15:00
Ідеї використання стікерів для навчання

Вивчення іноземних слів та виразів

Використовуйте стікери для того, щоб якнайшвидше запам'ятати слово чи словосполучення іноземною мовою! Метод найбільш ефективний для візуалів, адже наочність сприяє швидкому формуванню у мозку відповідних нейронних зв'язків.

Такий прийом можна використовувати двома способами:

  • приклеювати стікери з новими словами на будь-яких поверхнях, які постійно знаходяться перед очима;

  • закріплювати стікери на предметах, які позначають відповідні слова.

При застосуванні другого способа якнайкраще разом з іменниками, що позначають назву предмета, використовувати прикметники чи дієслова, які найчастіше з ними вживаються. Таким чином ваш словниковий запас буде збагачуватись швидше.

 

Створення нотатків у книгах

Навчіть школярів усвідомленому читанню навчальної, наукової чи художньої літератури. Запропонуйте їм під час читання занотовувати цікаві думки автора чи власні роздуми стосовно прочитаного на яскравих стікерах та приклеювати їх на відповідні сторінки книги. Потім буде простіше згадати ключовий зміст оповідання чи сенс навчальної теорії.

 

 

 

 

 

Проведення мозкового штурму

Це один із методів критичного мислення, на меті якого колективний пошук розв'язання будь-якої проблеми шляхом спільної генерації ідей. Головна умова – спочатку створюється спільний «банк ідей», а лише потім аналізується та оцінюється дотепність кожної з них. Із використанням стікерів зручно фіксувати, а потім сортувати ідеї.

Кожен учасник команди має можливість запропонувати власний варіант, перший що спав на думку, навіть найфантастичніший. Обговорення та фільтрування ідей відбувається лише під час подальшої дискусії між учасниками робочої групи.

 

 

 

Оформлення особистої мапи бажань

Запитайте школярів, про що вони мріють та до чого чого прагнуть? Поясніть, що будь-які цілі, особливо глобальні, з часом розмиваються, якщо вони не візуалізовані. Запропонуйте кожному створити свою мапу бажань, на якій стікерами занотувати свої мрії та прагнення

 

 

 

 

 

 

Переказ сюжету оповідання

Запропонуйте учням із використанням яскравих стікерів створити опорний конспект з тезами для переказу змісту будь-якого літературного твору та розмістити їх у відповідній послідовності. Після цього спробувати переказати зміст оповідання, ґрунтуючись на нотатках з стікерів.

 

 

 

 

 

Створення ментальної карти

Ментальна карта – відмінний інструмент для створення лаконічних конспектів, планування досягнення певної мети та аналізування причинно-наслідкових зв'язків у будь-якій системі. Ця деревоподібна блок-схема дозволяє упорядкувати будь-яку інформації та наочно відобразити зв'язок між її ключовими елементами.

Стікери дозволяють зробити таку блок-схему більш яскравою та наочною. Здатність багаторазово приклеюватись до пласкої поверхні дозволяє змінювати положення стікерів на робочій площині відповідно до зміни бачення загальної ідеї.

Більше про принцип ментальних карт та ідеї їхнього використання під час уроків ви можете прочитати в наших окремих матеріалах.

 

Перевірка рівня знань з будь-якого предмета

Влаштуйте учням перевірку рівня знань у невимушеному форматі, наприклад, в якості командного змагання.

Розділіть робочу зону на дошці кожної команди на дві частини. У першій прикріпіть стікери з датами, термінами, формулами, особистостями та інше, а у другій – пояснення до них.

Завдання кожної команди – якнайшвидше дібрати відповідники стікерам з обох робочих областей.

Насправді, формати роботи зі стікерами не обмежуються запропонованими варіантами. Цей інструмент можна адаптувати до вирішення будь-яких навчальних завдань. До того ж, завдяки зручному та безкоштовному сервісу Google Jamboard стікери цілком можна використовувати навіть в умовах дистанційного навчання.

 

 

 

До джерела

Переглядів: 243 | Додав: lpc70elibrary
Всього коментарів: 0
avatar
 
 
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Категорії розділу
новини [24]
навчання [13]
технології [8]
професійна майстерність [22]
конкурси, проекти [5]

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт МОН
Сайт МОН

Сайт НУШ
Сайт НУШ

Навчання для мене
Навчання для мене

Освіторія
Освіторія

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 

Електронна бібліотека Луцького педагогічного коледжу © 2014 - 2024