ГоловнаРеєстраціяВхід Електронна бібліотека ЛПК Пт, 19.04.2024, 09:10
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2021 » Травень » 13 » Платформи для створення інтерактивних відео
14:14
Платформи для створення інтерактивних відео

Освітні відео та інтерактивні анімаційні ролики – відмінний інструмент для якісного навчання, особливо в умовах карантинних обмежень. За допомогою яскравих відео можна стисло і водночас цікаво та змістовно передати ключовий зміст програмного матеріалу.

В YouTube, на щастя, за останній рік кількість освітнього контенту збільшилася в рази. Однак, на жаль, не з усіх предметів можна знайти матеріали відповідної якості. Чи можна вчителю самостійно зробити якісне інтерактивне відео? Так! Пропонуємо кілька зручних та безкоштовних онлайн-інструментів.

Canva

Це умовно безкоштовна мультимовна багатофункціональна платформа, інтерфейс якої доступний, зокрема українською мовою. Функціонал сервісу надзвичайно широкий, з його допомогою можна створювати надзвичайну кількість якісного освітнього контенту – інтерактивні відео, стрічки часу, комікси, інфографіку, плакати, презентації, анімації та інше.

У межах соціальної акції «Canva для освіти» шкільні вчителі можуть подати заявку та отримати безстроковий доступ до преміум-пакету Canva Pro. Це дозволяє користуватися усім функціоналом платформи безкоштовно. Наразі програма охоплює виключно загальноосвітні заклади освіти.

Для подачі заявки потрібно підтвердити статус вчителя довідкою про працевлаштування у ЗВО. У самій заявці необхідно вказати адресу електронної пошти, на яку вже зареєстровано обліковий запис Canva. Тобто спочатку створення облікового запису, а вже потім – подача заявки.

Для створення інтерактивного відео, ви можете обрати будь-який безкоштовний шаблон, кожен з елементів якого можна редагувати (змінювати текст, кольори, шрифти, тип анімації, обирати готові стилі оформлення та інше).

Над одним проєктом може одночасно працювати декілька осіб. Завантажувати готове відео можна безпосередньо на свій комп'ютер.

Ознайомитись з усім функціоналом Canva щодо створення відео ви можете, натиснувши на посилання.

Edpuzzle

Це безкоштовна англомовна онлайн-платформа для інтерактивних відео, у межах якої можна створювати вікторини з відкритими запитаннями, тести з вибором однієї чи декількох правильних відповідей, а також додавати голосові коментарі та пояснення до відеосюжету.

Перевагою сервісу є його інтеграція з платформою Google Classroom. З його допомогою можна відстежувати, хто саме з учнів переглянув відео та успішність виконання запропонованих завдань. Також додає зручності, що працювати з Edpuzzle можна як з комп'ютера, так зі смартфона, завантаживши відповідний додаток на Google play чи App Store.

Для створення інтерактивних відео вихідні матеріали можна брати як з освітніх каналів, зокрема, TED-TalksNumberphileNational GeographicKhan Academy та інші; безпосередньо з YouTube, а також завантажувати з комп'ютера чи гаджета. Також у межах Edpuzzle існує власна бібліотека матеріалів, зокрема з українськомовним контентом. 

Детальну покрокову інструкцію роботи з сервісом (російською мовою) можна переглянути за посиланням.

Genially

Це мультимовний багатозадачний сервіс. З його допомогою педагоги можуть створювати не лише інтерактивні відео, а й ігри, презентації, тести, інфографіку та інші освітні матеріали.

Genially – надзвичайно зручний інструмент в умовах дистанційного навчання. Використовуючи його, вчителі можуть створювати необмежену кількість власних інтерактивних проєктів безкоштовно. У його межах інтерактивність дозволяє додавати коментарі, відкривати спливаючі вікна, додавати гіперпосилання на інші слайди чи зовнішні ресурси.

Детальний огляд функціоналу та покрокову відеоінструкцію роботи з сервісом (російською мовою) можна переглянути за посиланням.

WireWax

Це англомовний сервіс для створення інтерактивних відео. При створенні інтерактивних відео у WireWax можна додавати як звичайні тексти чи зображення, так і активні теги, при натисканні на останні інформації за посиланням відкривається у окремому вікні браузера.

Особливістю сервісу є можливість додавання до відео тегів двох видів:

  • статистичні: замітки та анотації до відео, що з'являються у певний заданий момент, а потім зникають;

  • динамічні: написи, що закріплюються за певним персонажем, та показуються на екрані щоразу, як тільки він з'являється у кадрі.

 

Детальну покрокову інструкцію роботи з сервісом (російською мовою) можна переглянути за посиланням.

Створення інтерактивних відео – один із найкращих способів зробити навчальний процес сучасним та цікавим. Будьте в тренді! Залучайте технологічні новинки для удосконалення освітнього процесу. Мотивуйте школярів до навчання!

До джерела

Переглядів: 441 | Додав: lpc70elibrary
Всього коментарів: 0
avatar
 
 
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Категорії розділу
новини [24]
навчання [13]
технології [8]
професійна майстерність [22]
конкурси, проекти [5]

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт МОН
Сайт МОН

Сайт НУШ
Сайт НУШ

Навчання для мене
Навчання для мене

Освіторія
Освіторія

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 

Електронна бібліотека Луцького педагогічного коледжу © 2014 - 2024