ГоловнаРеєстраціяВхід Електронна бібліотека ЛПК Чт, 28.03.2024, 18:58
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2021 » Лютий » 9 » Корисні підказки як захопити молодших школярів літературою, а уроки читання зробити захопливішими
11:20
Корисні підказки як захопити молодших школярів літературою, а уроки читання зробити захопливішими

Як зробити уроки цікавішими?

  • дітям потрібно взаємодіяти з іншими особами усно, сприймати й використовувати інформацію для досягнення життєвих цілей;

  • треба навчити учнів сприймати, аналізувати, інтерпретувати, критично оцінювати інформацію в текстах різних видів, медіатекстах та використовувати її для збагачення свого досвіду;

  • дітям варто висловлювати думки, почуття та ставлення, взаємодіяти з іншими особами письмово та в режимі реального часу, дотримуватись норм літературної мови.

Спікерка наголошує на тому, що якщо діти будуть добре розуміти прочитане, то зможуть підвищити свій рівень навчання і з інших предметів. Тоді вони зможуть реалізуватись в житті, навчатись у вищих навчальних закладах та отримати гарну роботу. Тож досить цікавим моментом є те, що від вмінь, знань і навичок дітей залежить наша майбутня економіка.

«Щоденні 5»:

  1. Читання для себе.

  2. Читання для свого друга.

  3. Слухання.

  4. Робота зі словами.

  5. Письмо для себе.

«Щоденні 5» ми можемо реалізувати як на уроці, так і впродовж дня. Нам потрібно зрозуміти, чого ми будемо навчати дітей, коли та як саме.

Навчання через гру

Гра є передумовою розвитку наших дітей. Існує навіть цілий науковий напрямок “Edugame” (навчання через гру), і Lego якраз гарно для цього підходить.

Якщо раптом ваша школа не має Lego, то ви можете попросити учнів принести своє особисте, щоб вони працювали кожен зі своїм комплектом..

Форми роботи, які ми можемо застосувати:

“Склади слово”

Кожен учень бере цеглинки Lego, пише на них букви та складає слово. Можна писати склади, ускладнювати це завдання і так далі.

“Літературні скарбнички”

Це гарно підходить для формування будови тексту (зачин, основна частина, кінцівка). Також ми можемо розділити червоні цеглинки, жовті та зелені. До червоних ми відносимо негативних героїв, до зелених — позитивних або ж головних чи другорядних героїв.

“Виростимо речення”

За допомогою цеглинок ми поступово ускладнюємо речення. Беремо цеглинку і кажемо, що “Це слово — “дівчинка”, це слово — “співає”, це слово — “пісню”. Так поступово ми складаємо речення.

“Де цеглинка?”

Пропонуємо кожній дитині взяти по 6 цеглинок різних кольорів. Діти з’єднують їх будь-яким способом і заповнюють заздалегідь підготовлені картки. Наприклад: “_ цеглинка знаходиться над _”.

“Безлюдний острів”

Запропонуйте дітям побудувати три речі, які вони візьмуть з собою на безлюдний острів.

Діаграми з цеглинок

Можна провести опитування в класі та визначити, скільки учнів належать до якого виду темпераменту, а далі за цими даними створити діаграми з цеглинок.

Важливо й брати участь у різноманітних проєктах, наприклад, пов’язаних з екологією, де ми будемо пояснювати дітям, як правильно сортувати сміття, заохочувати їх до вивчення інформації на цю тему. В цьому випадку дітям треба максимально прив’язати їхній процес читання до життя, адже за допомогою того, що вони прочитали про те, наскільки згубно впливає сміття на наше середовище, вони тепер можуть допомогти своїй школі сортувати його.

Окрім того, зустріч з письменниками, журналістами та іншими цікавими особистостями добре заохочує дітей до читання, адже це може справді їх захопити та максимально приблизити до мистецтва. Дітям потрібно показувати, як ті знання, вміння та навички, які вони сьогодні засвоюють в школі можна використати вже тут і зараз.

До джерела

Категорія: професійна майстерність | Переглядів: 338 | Додав: lpc70elibrary
Всього коментарів: 0
avatar
 
 
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Категорії розділу
новини [24]
навчання [13]
технології [8]
професійна майстерність [22]
конкурси, проекти [5]

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт МОН
Сайт МОН

Сайт НУШ
Сайт НУШ

Навчання для мене
Навчання для мене

Освіторія
Освіторія

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 

Електронна бібліотека Луцького педагогічного коледжу © 2014 - 2024