ГоловнаРеєстраціяВхід Електронна бібліотека ЛПК Пт, 29.03.2024, 00:25
  Вітаю Вас Гість | RSS

 
 Головна » 2021 » Лютий » 8 » Ідеї, як вивчати біографію класиків із сучасними школярами
13:41
Ідеї, як вивчати біографію класиків із сучасними школярами

Результат пошуку зображень за запитом митціП'ять креативних проєктів, які допоможуть школярам заглибитись у творчість митців

Чи стикалися ви із ситуаціями, коли учні не сприймають часопис та твори класиків? Надто «книжні» образи, ідеалізована біографія та незрозумілий стиль життя подеколи здаються їм надто нудними і відірваними від реальності.

Як допомогти побачити в героях із підручника в першу чергу реальних людей, які дійсно жили колись – були чиїмись сусідами, з кимось сварилися, мали свої звички, недоліки характеру, раділи дрібничкам та за щось переживали? Пропонуємо кілька ідей проєктів, під час роботи над якими учні зможуть переосмислити особистість класиків та по-іншому, більш усвідомлено поглянути на їхню творчість.

Проекції життя літературних класиків у сучасність

Що може поєднувати сучасних підлітків і класиків, що жили в давно минулу епоху? Різний темп життя, стиль одягу, стилістика мови, способи спілкування, поняття норми етикету та інше. Проте, насправді спільного багато, якщо спробувати спроектувати їхнє життя в сучасну епоху.

Принцип: Запропонуйте школярам уявити, як би виглядали поети та прозаїки минулого, якщо б вони жили в наші часи – який одяг носили, якими б фільмами захоплювались, з кого б брали приклад та чиєю б творчістю надихалися. Обов'язкова умова – проектування має здійснюватись, ґрунтуючись на фактах з біографії.

Це дозволяє учням побачити в героях зі сторінок підручника у першу чергу реальних людей, які б могли жити і у наш час, залишаючись яскравими талановитими особистостями, гідними наслідування.

Приклад осучаснення, створений українським брендом одягу «Всі. Свої» (Леся Українка, Олена Пчілка, Микола Хвильовий, Михайло Старицький, Василь Стус, Володимир Сосюра, Микола Вінграновський, Наталя Забіла, Марко Вовчок).

 

 

 

 

 

Буктрейлер: рекламне відео за біографією

Виходу фільму завжди передує трейлер, що мотивує глядачів подивитися сам фільм. Запропонуйте школярам створити буктрейлер, в якому будуть стисло висвітлені ключові факти біографії певного митця.

Буктрейлер – короткий відеокліп інтригуючого змісту, який спонукає до прочитання книги чи ознайомлення з біографією певного письменника чи поета. По суті це рекламний ролик, в якому вдало поєднані фрагменти відео чи аудио, ілюстрації, текст з фактами про письменника чи його літературний твір.

Акаунт у соціальних мережах від імені письменника

Сучасні школярі середніх та старших класів здебільшого не уявляють свого життя без соціальних мереж. Якби класики світової літератури жили б у наш час, вони б також, ймовірніше, використовували їх для того, щоб поділитися зі світом своїми думками.

Літературний мем

Більшість учнів обожнюють змістовні потішні картинки-меми, але їх можна використовувати не лише з розважальною метою, а й для творчого переосмислення навчального матеріалу.

Адже мем – не просто жарт, у першу чергу це своєрідний культурний шифр, який можуть розтлумачити лише ті, хто володіє знаннями з цієї області. В інтернеті найбільш поширені меми у форматі зображення з короткими жартівливими текстовими поясненнями.

Розповідь біографії, перевтілившись у відому особистість

Біографію видатної особистості можна розповісти по-різному – згадуючи сухі факти чи у форматі захопливої історії.

Правильно побудована розповідь дозволяє викликати у слухача певні переживання та сприймати інформацію не лише на логічному, а й на емоційному рівні. Такий формат навчання сприяє кращому запам'ятовуванню інформації, шляхом емоційного усвідомлення її змісту.

До джерела

Переглядів: 291 | Додав: lpc70elibrary
Всього коментарів: 0
avatar
 
 
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Категорії розділу
новини [24]
навчання [13]
технології [8]
професійна майстерність [22]
конкурси, проекти [5]

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт МОН
Сайт МОН

Сайт НУШ
Сайт НУШ

Навчання для мене
Навчання для мене

Освіторія
Освіторія

Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 

Електронна бібліотека Луцького педагогічного коледжу © 2014 - 2024